Antenna Ready HD

Televisiokanavien uusi toimilupakausi alkoi 17.5.2017, jolloin antenni TV-verkon maksukanavat siirtyivät DVB-T2-lähetystekniikaan, jolloin kotona olevaa televisiota saattoi joutua täydentämään digiboksilla tai hankkimaan uuden TV:n. MTV3:sen ja Nelosen lähetystaajuudet muuttuivat.

Keskiviikkona 17.5.2017 tapahtuva muutos koski antenniverkon kautta lähettäviä maksukanavia. Se ei vaikuttanut kaapeli-TV-kanaviin, nettitelevisioon eikä niihin antennitalouksiin, joissa TV-ohjelmia ei katsota maksukortin avulla. Onhan televisiosi antenniverkon DVB-T2-lähetyksiin sopiva, koska niihin siirrytään koko Suomessa vuonna 2020. Teräväpiirtoista DVB-T2-lähetystekniikkaa tukevat Suomessa testatut televisiot, jotka ovat saaneet Antenna Ready HD -hyväksynnän.

Asiakkaan on jo nyt helppo testata ovatko laitteet kunnossa:

  • Valitse kanavanumero 99 siinä televisiossa tai digiboksissa, jossa on käytössä TV-kortti.
  • Kuva näkyy: Mikäli kanavalla näkyy kuva, ovat laitteesi kunnossa ja näet kanavat myös jatkossa.
  • Kuva ei näy: Mikäli kanavalla ei näy kuvaa, tee ensin uusi kanavahaku laitteesi käyttöohjeen mukaan ja testaa uudelleen kanavaa 99. Mikäli kuva ei edelleenkään näy, lue lisää, miten voit päivittää laitteesi vastaanottamaan uutta lähetystekniikka.

Huom! Laitteet, joissa ei ole TV-korttia käytössä, voi testata helposti kääntämällä kanavapaikalle 100. Uudella tekniikalla lähetettävien maksu-tv- ja testikanavien näkyvyysalueet voi tarkistaa kartasta https://www.dna.fi/tuki-antennikoti .

Mikäli televisio ei pysty vastaanottamaan DVB-T2-lähetyksiä, antenniverkon maksukanavat eivät enää näy. Televisiota on silloin täydennettävä Antenna Ready HD -hyväksynnän saaneella digiboksilla tai TV on vaihdettava Antenna Ready HD -hyväksyttyyn televisioon. Nämä toimenpiteet tulevat ajankohtaisiksi viimeistään vuonna 2020, jolloin kaikki antenniverkon tv-kanavat siirtyvät DVB-T2-tekniikkaan. Uuteen DVB-T2-lähetystekniikkaan siirrytään, koska se mahdollistaa nykyistä laajemmin teräväpiirto-ohjelmistojen (HDTV) tarjonnan tai suuremman määrän perustasoisia (SD) ohjelmakanavia.

Muistathan, että CI+ kortinlukija sekä Antenna Ready HD -digiboksi on aina linkitettävä maksu TV-kortin kanssa. Tästä voit olla yhteydessä suoraan maksu TV-operaattoriisi.

Tarkista testatutlaitteet.fi -sivulta onko digiboksisi tai televisiosi Antenna Ready HD -laite.

MTV3 ja Nelonen kanavat ovat A-kanavanipussa. Kanavien näkyvyysalue säilyy ennallaan ja kattaa 99,9 % väestöstä.

Muutos vaati kuluttajalta tv-vastaanottimen kanavahaun tekemistä. Kanavanippua vaihtavat tv-kanavat lakkaavat näkymästä, mikäli niitä ei haeta uudelleen.

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Jotkin vastaanottimet edellyttävät kuluttajilta uutta kanavahakua. Tietyt vanhemmat vastaanottimet saattavat lisäksi edellyttää tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Näkyvyysalueen voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta www.digita.fi/karttapalvelu ja www.digita.fi/nakyvyysalueet.